Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації
Увійти

Скільки мають тривати уроки під час дистанційного навчання

Post-img

Багато шкіл зараз змушені працювати дистанційно через коронавірус. І учням іноді складно кілька годин проводити за комп’ютером. Тому школи можуть змінювати тривалість уроків.

Відповідно до закону про освіту навчальні заклади наділені автономією, що полягає в їх самостійності щодо прийняття рішень, про це передає пресслужба МОН.

Цікаво У школах учням можуть не ставити оцінки з деяких предметів на час карантину: що відомо  У школах учням можуть не ставити оцінки з деяких предметів на час карантину: що відомо

Так, навчання в школі може проходити очно, дистанційно та змішано.

Навчальна діяльність учнів у школах не може перевищувати 35 хвилин (для першокласників), 40 хвилин (для учнів 2-4 класів), 45 хвилин (для учнів 5-12 класів). Але згідно з рекомендаціями МОЗ, школи під час карантину можуть змінювати тривалість уроків.

Тобто навчання під час дистанційної форми встановлюється закладом освіти. Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, перерв, форми навчання визначаються педагогічною радою школи. Це може бути так:

  • на рівні початкової освіти – не більше 50% сумарної кількості навчальних годин за освітньою програмою;
  • на рівнях базової середньої та профільної загальної середньої освіти – відповідно до навчального плану для заочної форми здобуття освіти за освітньою програмою.

До слова, в Україні почав діяти новий поділ регіонів на рівні епідеміологічної небезпеки. Так, багато районів і міст в Україні опинилися в червоній зоні  Які школи можуть навчати учнів дистанційно: міста та регіони, які потрапили до червоної зони , і учні там можуть навчатися дистанційно, але все вирішують місцеві влади.

 

2012 - 2024 © Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Всі права на ресурсі захищені законодавством України

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити вам найкращі враження на нашому сайті. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви автоматично погоджуєтеся з використанням даних технологій.Політика конфіденційності

Notifications %s New

Перейти до вмісту